Veelgestelde vragen

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in Gasthuiskwartier?

Het terrein van Gasthuiskwartier telt ruim vijf hectare. Prachtige oude (rijks)monumenten krijgen een nieuwe bestemming en vormen straks één geheel met karaktervolle nieuwe woningen en kleinschalige (appartementen)gebouwen. De nieuwbouw in het gebied aan de Zuid- Willemsvaart wordt in 3 fasen gerealiseerd:  

De 1e fase met 23 appartementen en 20 woningen in het hogere segment,  is gelegen hoek Zuid-Willemsvaart en Nieuwstraat.

De 2e fase telt circa 42 woningen  en de 3e fase circa 15 woningen en 85-90 appartementen.

Tussen de monumenten in het zwerfgebied komen in een later stadium circa 20 woningen. Voor de Bloemenkamp is de invulling nog niet bekend. 

Wat is de planning voor verkoop?

De planning is een prognose en kan tussentijds naar behoefte van het proces worden aangepast.
Belangstellenden zullen via digitale nieuwsbrieven hiervan op de hoogte worden gehouden.

Hoe blijf ik op de hoogte over de stand van zaken?

Als u zich als belangstellende aanmeldt dan wordt u via nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de stand van zaken. Aanmelden als belangstellende

Wanneer start de bouw van de eerste woningen in het Gasthuiskwartier?

Afhankelijk van de voortgang van de verkoop verwachten wij te starten met de bouw van de eerste fase in het eerste kwartaal 2018.
Bouwperiode is ca. 1,5 jaar.

Komen er ook huurwoningen in het Gasthuiskwartier?

Het eerste deelgebied ( Zuid-Willemsvaart) van het Gasthuiskwartier zal bestaan uit koopwoningen en koopappartementen. Er zal geen huuraanbod zijn. In een latere fase wellicht wel maar dat is op dit moment nog niet in te schatten.

Komen er ook woningen/appartementen met zorg?

In de oude polikliniek van het Groot Zieken Gasthuis aan de Nieuwstraat realiseert de landelijke zorgorganisatie Domus Magnus 38 luxe woonzorg- en zorghotelappartementen. Voor meer informatie:  www.domusmagnus.nl of telefoon: 023- 5530600 

Hebben de woningen een tuin?

Alle woningen hebben een eigen achtertuin. Het gemeenschappelijke toegangsgebied is met een poort van de straat afgesloten. Er zijn ook enkele begane grondappartementen met een eigen tuin. 

Hoe zit het met parkeren in het Gasthuiskwartier?

Het oude keldercomplex van het voormalige ziekenhuis wordt omgevormd tot een stallingsgarage voor de bewoners van het Gasthuiskwartier. De kelder biedt niet alleen ruimte voor auto’s, maar ook voor (fiets)bergingen. 

Woningen krijgen 2 parkeerplaatsen in de kelder. Voor de appartementen is dit afhankelijk van de grootte van de appartementen en varieert dit van 1 of 2 parkeerplaatsen. 

Welk energielabel krijgen de woningen/appartementen?

Alle woningen moeten een energielabel A krijgen. Dit is het meest gunstige label en staat voor comfortabel en energiezuinig.

Bij woningen met dit energielabel is een extra financiering tot € 9.000 mogelijk – ook afhankelijk van uw toetsinkomen.

Hoe is de verkoopprocedure bij Gasthuiskwartier?

Voor start verkoop ontvangt u van ons de verkoopstukken zoals de uitgebreide brochure, technische omschrijving en prijslijst. Tevens ontvangt u dan een digitale uitnodiging naar een inschrijfformulier waarop u uw definitieve voorkeur voor één of meerdere bouwnummers kunt aangeven. De inschrijfperiode zal één tot twee weken zijn. In deze periode zal er ook een informatiebijeenkomst zijn waarbij de makelaar en mensen van vof Gasthuiskwartier klaar staan om zoveel mogelijk van uw vragen individueel te beantwoorden. Uiteraard kunt u dan ook tussentijds contact opnemen.

Na de inschrijfperiode worden de woningen toegewezen op basis van eerste voorkeur.. Indien meerdere kandidaten een eerste voorkeur voor dezelfde woning hebben ingeschreven zal de notaris loten.

Hoe kan ik er voor zorgen dat ik zeker een woning kan kopen?

Zorg in ieder geval dat u vooraf uw financiering heeft gecheckt en dat u inschrijft op meerdere kavels.

Is er momenteel nog tijdelijke kantoor- of bedrijfsruimte beschikbaar?

VPS is verantwoordelijk voor beheer en verhuur tijdens de overgangsperiode tot (ver)nieuwbouw. Aanbod wordt bekendgemaakt op hun facebookpagina VPS-Zuidnederland. http://www.vps-nl.com

Wanneer zijn de exacte verkoopprijzen bekend?

De definitieve verkoopprijzen worden bekend gemaakt bij de start verkoop. Voorlopige prijs indicaties zullen al eerder bekend worden gemaakt; De uiteindelijke verkoopprijzen kunnen afwijken van de eerdere prijsindicaties. De prijzen zijn daarnaast afhankelijk van ligging, perceeloppervlakte en type woning.

Kan ik voor de start verkoop een optie nemen?

Het is niet mogelijk om voor de start verkoop een optie te nemen, deze worden verstrekt na inschrijving.

Welke makelaar gaat de woningen verkopen?

Voor de 23 appartementen en 20 woningen in de 1e fase(Blok A+B) wordt Boumij Makelaars uit ’s-Hertogenbosch ingeschakeld.

Voor de appartementen in de 3e fase (Blok F) is nu al bekend dat de verkoop via Staete Makelaars in ’s-Hertogenbosch is. Op dit moment is hierover nog geen planinformatie beschikbaar. We houden u met nieuwsbrieven over deze ontwikkeling op de hoogte.
Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Mireille Liskamp
Verkoopmanager

06 26765880
info@gasthuiskwartier.nl

Mireille Liskamp

BOUMIJ MAKELAARS
Uw makelaar

073-6122344
nieuwbouw@boumij.nl

BOUMIJ MAKELAARS
Ligging van het project