Nieuwsbrief oktober 2018

Geplaatst op 08-10-2018

Bouw in volle gang
De contouren van de eerste fase worden steeds meer zichtbaar op de bouwplaats. Met gebruik van een torenkraan worden onder andere de begane grondvloeren gelegd. Verwacht wordt dat de eerste sleutels aan toekomstige bewoners eind 2019/begin 2020 kunnen worden overgedragen. In de eerste fase zijn bijna alle woningen en appartementen verkocht. Er zijn alleen nog enkele grote exclusieve appartementen in The Fifth beschikbaar. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Boumij makelaars te 's-Hertogenbosch. 

 

Nieuw leven voor monumentale panden
De afgelopen tijd zijn diverse monumentale panden het zuidelijk plangebied – omgedoopt tot Oud Zuid - en aan de Nieuwstraat (op de kaart 8, 9, 10 en 11) aan nieuwe eigenaars overgedragen. Er wordt inmiddels niet alleen druk gebouwd aan de eerste fase, maar ook wordt er gebouwd en verbouwd aan deze monumentale panden. De oude polikliniek (9) is zoals gezegd getransformeerd tot 39 luxe zorgappartementen 'De Boschstede'. De meeste panden aan de Nieuwstraat (10) worden voor het omgevormd tot woningen/ appartementen. Het St Jozefpaviljoen (8) en de panden in de Gasthuisstraat worden particuliere woonhuizen. Aan de Binnendieze zal ook nog een stadsvilla verrijzen. Aan 'Achter het Vuurstaal' en in de Nieuwstraat zullen intieme doorgangen komen, passend bij de sfeer van de stad. Het Gasthuiskwartier wordt zo nog meer onderdeel van het Bossche stadscentrum.

 

Oplevering 'De Boschstede' 
In juni heeft de bouwcombinatie de oude polikliniek aan Domus Magnus opgeleverd. "De Boschstede" is prachtig gerenoveerd en telt nu 39 luxe woonzorgappartementen, waarvan 6 zorghotelappartementen. Voor meer informatie www.domusmagnus.nl

Eind juni kwam de eerste bewoner en er blijkt veel belangstelling. Het aantal groeit nu al tot rond 50-60%. Vrijdag 28 september heeft de officiële opening plaats gevonden door wethouder van Olden samen met één van de bewoners.

 

Planning vervolgfase(n)
Een tweede fase aan De Zuid-Willemsvaart is nog in voorbereiding. De afgelopen maanden zijn de plannen hiervoor deels gewijzigd; in plaats van alleen woningen met een tuin, zullen er ook appartementen aangeboden gaan worden. Bouwdeel C zal bestaan uit 20 woningen met tuin en 20 appartementen. De woningen zullen weer variëren: stadswoningen, stadsvilla's en herenhuizen. De appartementen zullen vanaf circa 95 m2 groot zijn. Alle woningen en appartementen worden standaard gasloos; een warmtepomp vervangt de bekende cv-ketel. 

Later dit jaar wordt nog een project in Oud-Zuid als preview gepresenteerd. Een plan met slechts vijf stadswoningen met tuin midden tussen de monumenten en parkachtig groen. In een sereen autovrij gebiedje op minder dan een steenworp afstand van de levendige Hinthamerstraat. 

 

Blok A en B 20 koopwoningen en 23 koopappartementen In aanbouw
Oud-Zuid 5 stadswoningen Prognose preview eind 2018
Blok C 20 koopwoningen en 20 koopappartementen Verkoop medio 2019
Blok D 12 koopwoningen
Blok E ca. 15 koopwoningen
Blok F N.t.b.

 

 

  • Nieuwsbrief oktober 2018

Graag beantwoorden we al uw vragen over Gasthuiskwartier

Contactpersonen Gasthuiskwartier

Mireille Liskamp
Verkoopmanager

Mireille Liskamp

Boumij Makelaars BV

Boumij Makelaars BV