Nieuwsbrief April 2019

Geplaatst op 12-04-2019

Stand van zaken
De bouw van de eerste fase is in volle gang. Verwacht wordt dat de sleutels aan de kopers van de appartementen en woningen eind 2019/begin 2020 zullen worden overgedragen. Op dit moment is alleen nog het appartement B02 op de tweede verdieping van The Fifth beschikbaar. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Boumij Makelaars

Medio april start de verkoop van 5 stadswoningen Z01 t/m Z05, prachtig gelegen tussen de bestaande monumenten en op een steenworp afstand van de Hinthamerstraat en Markt. Belangstellenden die zich hiervoor hebben aangemeld, ontvangen dan de link naar de verkoopdocumentatie en inschrijving. Via de website kunt u zich hiervoor nog aanmelden. 

 

Later dit jaar komt met blok C ook weer een vervolgfase aan de Zuid-Willemsvaart in verkoop. Het aanbod zal bestaan uit 20 portiekappartementen op de hoek Zuid-Willemsvaart/Tolbrugstraat en 20 stadswoningen, - villa's en herenhuizen met tuin. De plannen hiervoor zullen binnenkort in welstand worden gepresenteerd. Rond de zomer volgt een preview met een impressie van het te verwachten woningaanbod. 

De planning is nu als volgt:

Blok A en B 20 koopwoningen en 23 koopappartementen In aanbouw en verkocht
Z 5 stadswoningen Start verkoop april 2019
Blok C 20 koopwoningen en 20 koopappartementen Preview na zomer 2019
Blok D 12 koopwoningen Preview begin 2020
Blok E 15 woningen Preview begin 2020
Blok F N.t.b.  
Zusterflat 60-70 appartementen N.t.b.

 

Plannen voor de Zusterflat
De voormalige zusterflat aan de Bloemenkamp zal de komende jaren worden getransformeerd tot circa 60-70 compacte appartementen. Het is nu nog te vroeg om aan te geven wat er precies gaat komen en wanneer. Verschillende scenario's worden nog bekeken. Zodra de planontwikkeling een stap verder is, zullen wij dit uiteraard met u delen.

Enquête mobiliteit
De wereld van mobiliteit verandert snel; het delen van voertuigen wordt steeds meer gemeengoed en e-bikes zijn vaker een alternatief voor woon-werk-/schoolverkeer. Ruimte in de binnenstad is schaars en het realiseren van (ondergrondse) parkeerplaatsen zeer kostbaar. Daarom willen we ook voor Gasthuiskwartier de mogelijke vraag naar deelauto's en/of andere mobiliteitsconcepten onderzoeken. Hiervoor is een korte vragenlijst opgesteld. We zouden het zeer waarderen als u hieraan wilt meewerken. Klik dan hier.

Gemeentelijke fietskelder
De gemeenteraad heeft eerder dit jaar besloten om in het Gasthuiskwartier, aan het Burgemeester Loeffplein, een nieuwe fietsenkelder te realiseren. Deze stalling zal de huidige plaatsen onder de garage aan de Tolbrugstraat gaan vervangen. De nieuwe kelder krijgt een capaciteit van 1.000 plaatsen. 

De Spijsveiling 
De Spijsbereiders, bekend om hun creatieve en eigenzinnige food-concepten zoals pop-up restaurant Anderhalf, kunnen weer een mooi event bijschrijven. 

In pop-up restaurant Gast. in de Mariakapel vond op 14, 15 en 16 februari De Spijsveiling plaats. De maître werd die avond vervangen door een veilingmeester en gedurende de avond verzamelden de 80 gasten op een luchtige manier hun verrassende menu bij elkaar. Er werd hoog geboden, slim gespeeld, flink gedronken, heerlijk gegeten en veel gelachen. 

Bekijk hier een impressie van De Spijsveiling. 

De eerste Spijsveiling was in no-time uitverkocht. Op dit moment staat er nog geen tweede editie gepland, maar wil je er volgende keer bij zijn of gewoon op de hoogte blijven van komende evenementen van de Spijsbereiders? Schrijf je dan hier in.

 

 

  • Nieuwsbrief April 2019

Graag beantwoorden we al uw vragen over Gasthuiskwartier

Contactpersonen Gasthuiskwartier

Mireille Liskamp
Verkoopmanager

Mireille Liskamp

Boumij Makelaars BV

Boumij Makelaars BV