Duurzaam hergebruik kelderbak GZG vermindert sloopoverlast

Geplaatst op 27-05-2015

De kelder van het voormalig Groot Ziekengasthuis (GZG) in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch blijft behouden en krijgt een nieuwe functie in het te realiseren woon- winkel en verblijfsgebied. Vof GZG (een samenwerkingsverband van gebieds-en vastgoedontwikkelaar AM en Heijmans vastgoed) benut de kelder van het oude ziekenhuis op innovatieve wijze door deze om te bouwen naar een parkeergarage onder het gebied. Een duurzame oplossing, die bovendien voor vermindering van de sloopoverlast voor de omwonenden zorgt.

De afgelopen maanden heeft vof GZG diverse uitgebreide onderzoeken laten uitvoeren om te kijken of de circa 10.000 m2 grote kelderbak van het ziekenhuis hergebruikt kon worden. De kelder herbergde voorheen de afdeling radiologie, de facilitaire dienst, techniek voor het voormalig Ziekenhuis. De kelderbak van het oude ziekenhuis kan nu definitief worden omgebouwd tot een parkeerkelder waarvan de toekomstige bewoners en gebruikers van het GZGterrein gebruik kunnen maken. Een duurzame keuze, omdat zo een stuk van het oude ziekenhuis hergebruikt kan worden. Een bijkomend voordeel voor omwonenden is dat door het behoud van de kelder het geluidsoverlast aanzienlijk wordt gereduceerd. Het wegbreken van de kelders zou tijdens de sloop namelijk de meeste geluidsoverlast veroorzaken.

Wijziging volgorde sloop

Het behouden van de kelders heeft gevolgen voor de volgorde waarin de gebouwdelen gaan worden gesloopt. Voorheen zou het puin van de ziekenhuisflat gestort worden in de kelders, maar dat kan niet meer. De laagbouw op de Tolbrugstraat wordt nu als eerste gesloopt, gevolgd door twee kleine gebouwen op het binnenterrein van het GZG en aan de Nieuwstraat. Naar verwachting zullen de panden aan de Tolbrugstraat eind mei gesloopt zijn. De sloop van het totale gebouw uit de jaren zestig en zeventig zal eind 2015 zijn afgerond.

  • Duurzaam hergebruik kelderbak GZG vermindert sloopoverlast

Graag beantwoorden we al uw vragen over Gasthuiskwartier

Contactpersonen Gasthuiskwartier

Mireille Liskamp
Verkoopmanager

Mireille Liskamp

Boumij Makelaars BV

Boumij Makelaars BV