Nieuwsbrief juni 2016

Geplaatst op 06-06-2016
Vof Gasthuiskwartier, een samenwerkingsverband van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Heijmans, realiseert de transformatie van het GZG-terrein naar het Gasthuiskwartier. Het voormalige ziekenhuisterrein wordt omgevormd tot een levendig woon-, winkel-, werk- en verblijfsgebied, dat integraal onderdeel wordt van de Bossche binnenstad.  De (rijks-) monumentale gebouwen in het Gasthuiskwartier blijven behouden en vormen nu een creatieve broedplaats voor ruim 150 ondernemers.
 
 
 

Activiteiten op locatie
Ook al lijkt het stil op de locatie tussen de Tolbrugstraat, de Zuid Willemsvaart en de Nieuwstraat, onder de grond wordt hard gewerkt! Voordat de kelder gebruikt kan gaan worden als parkeergarage moeten er eerst een aantal werkzaamheden verricht worden om de voormalige ziekenhuiskelder om te bouwen naar een royale en moderne ondergrondse parkeergarage voor toekomstige bewoners.

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u hier.

Weer een stapje verder!
De ontwerpen van de woningen en appartementen krijgen steeds meer vorm en het wordt steeds duidelijker hoe mooi het Gasthuiskwartier gaat worden. De verkaveling voor het eerste gedeelte van het Gasthuiskwartier is inmiddels definitief, deze kunt u hieronder terugvinden.
Het voorlopig architectonisch ontwerp verwachten we in de zomer te kunnen afronden. Hierna wordt dit verder uitgewerkt tot het uiteindelijke ontwerp.

In april zijn de ontwerpen voor het eerst gepresenteerd aan de welstandscommissie. De ontwerpen zijn zeer positief ontvangen! Met dit goede nieuws zijn we weer een stapje verder!

Ontwikkelingen fase 1
De eerste fase bestaat uit 20 woningen en 24 appartementen in deelgebied A & B.

Ontwikkeling fase 1 - Gasthuiskwartier

Gevarieerde herenhuizen, stadsvilla’s en stadswoningen
De ontwerpen zijn afkomstig van vier architecten. Hierdoor hebben alle woningen een uniek karakter. Daarnaast beschikken ze over een ruime stadstuin en – heel handig – twee parkeerplaatsen en een berging in de parkeerkelder. Bij de woningen heeft u keuze uit verschillende woningtypen. Het verschil zit niet alleen in de architectuurstijl, maar ook in het aantal verdiepingen, verdiepingshoogte, de bijzondere gevels en de grootte van de woningen. Bekijk hier een sneakpreview van de woningen.

De woningen (20 woningen in deelgebied A) zijn gelegen tussen de Zuid Willemsvaart en de toekomstige Chirurgijnstraat en de Van Zoemerenstraat. Ze vormen een herkenbaar gezicht en een fraaie entree van het gebied. De herenhuizen aan de Zuid Willemsvaart hebben een eigentijdse architectuur met klassieke elementen. Deze statige woningen hebben maar liefst vijf woonlagen. De stadswoningen en stadsvilla’s hebben drie woonlagen en enkele woningen hebben nog een vierde woonlaag.

Ruim aanbod in appartementen
Het appartementenaanbod in het Gasthuiskwartier bestaat in deze eerste faseuit drie woongebouwen van maximaal zes verdiepingen. De appartementen die hier komen, zijn groot, eigentijds, hoogwaardig afgewerkt en van alle gemakken voorzien. Kenmerkend zijn de grote raampartijen die een schitterend uitzicht bieden over de Zuid Willemsvaart, het Kardinaal van Rossumplein en/of over de monumentale panden die het Gasthuiskwartier rijk is.

Er komen appartementen met twee, drie- en vier slaapkamers. Op de ‘top floor’ bevinden zich de exclusieve penthouses met hun eigen terrassen. Maar niet alleen de penthouses hebben bijzondere buitenruimten. Op de begane grond heeft een aantal appartementen een stadstuin. Op de verdiepingen hebben de appartementen balkons of dakterrassen.

Onder het gebouw bevindt zich de parkeergarage, waar u naast een of twee parkeerplaatsen ook een berging tot uw beschikking heeft.

U heeft een ruime keuze uit diverse soorten appartementen; van klein tot groot. Appartementen met een woonoppervlakte vanaf circa 85 tot maar liefst 240 m². Bekijk hier een sneakpreview van de appartementen.

vogelvlucht - Gasthuiskwartier

Stads wonen zonder parkeerproblemen
De in- en uitgang van de parkeergarage bevindt zich aan de Nieuwstraat, waardoor het Gasthuiskwartier volledig autoluw is. Alle woningen en de meeste appartementen hebben de beschikking over twee parkeerplaatsen en een berging in de ondergrondse parkeergarage.
De transformatie van het voormalige ziekenhuisterrein naar een onderscheidend woongebied is daarom interessant voor iedereen die graag groots wil wonen in de stad. Wonen in hartje centrum in een stijlvolle woning met tuin, dat vindt u enkel in het Gasthuiskwartier. Een ontwikkeling om goed in de gaten te houden!

De getoonde gegevens zijn op basis van het huidige ontwerp. Hier kunnen nog wijzigingen in aangebracht worden.

 
 
 

Planning
Hieronder ziet u in vogelvlucht onze voorlopige planning, die op de websitewww.gasthuiskwartier.nl onder het tabblad Gasthuiskwartier als ‘Planning’ is toegevoegd.

Het ontwerp
Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet van het voorlopig architectonisch ontwerp, dat we in de zomer hopen af te ronden. De daarop volgende maanden zal dit verder worden uitgewerkt tot het uiteindelijke architectonische ontwerp.
Dit voorlopige ontwerp is in april j.l. al aan de welstandscommissie voorgelegd. De reacties waren zeer positief en lovend!

Start verkoop
Gezien de omvang en complexiteit van het project kunnen we nog niet definitief melden wanneer wij starten met de verkoop. Zodra het moment van verkoop bekend is, wordt u daar als eerste over geïnformeerd.

* De planning is een prognose en kan tussentijds naar behoefte van het proces worden aangepast. Wij zullen u als belangstellende hiervan via digitale nieuwsbrieven hiervan op de hoogte brengen.

 
 
 

Het vervolg We begrijpen dat u vol spanning wacht op alle ontwikkelingen. Het kan ons ook niet snel genoeg gaan, maar goed werk heeft tijd nodig! Wij vragen dan ook uw begrip hiervoor.

Graag beantwoorden we al uw vragen over Gasthuiskwartier

Contactpersonen Gasthuiskwartier

Mireille Liskamp
Verkoopmanager

Mireille Liskamp

Boumij Makelaars BV

Boumij Makelaars BV