Gasthuiskwartier, volop in ontwikkeling

Geplaatst op 22-12-2016
Vof Gasthuiskwartier, een samenwerkingsverband van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Heijmans, realiseert de transformatie van het GZG-terrein naar het Gasthuiskwartier. Het voormalige ziekenhuisterrein wordt omgevormd tot een levendig woon-, winkel-, werk- en verblijfsgebied, dat integraal onderdeel wordt van de Bossche binnenstad. De (rijks-) monumentale gebouwen in het Gasthuiskwartier blijven behouden en vormen nu een creatieve broedplaats voor ondernemers. Alle eerdere nieuwsbrieven zijn terug te lezen op www.gasthuiskwartier.nl/tijdlijn.

Preview in het eerste kwartaal
De sloop in 1 minuut
De bouw van de parkeerkelder stap voor stap
Monumenten in ere hersteld
Proef de sfeer in Gasthuiskwartier
Fijne Feestdagen
   
 
 
 

Preview in het eerste kwartaal
Zoals in onze vorige nieuwsbrief aangekondigd komt er – vooruitlopend op start verkoop in het tweede kwartaal 2017– eerst een preview. In een digitaal magazine kunt u dan uitgebreider kennis maken met de 20 woningen en 23 appartementen van de eerste fase. Als belangstellende voor het Gasthuiskwartier krijgt u de primeur met nieuw beeldmateriaal, achtergrondinformatie, woningimpressies en kenmerken. U ontvangt dit digitale magazine in het eerste kwartaal.

 
 
 

De sloop van het ziekenhuis in 1 minuut
Tijdens de sloop van het ziekenhuis zijn er doorlopend fotobeelden gemaakt. Deze zijn bewerkt tot een filmpje van 1 minuut. Er werd tot op heden maar liefst 60.000 ton aan steen en puin afgevoerd.

Bekijk hier het filmpje van de sloop

 
 
 

De bouw van de parkeerkelder stap voor stap uitgelegd
Het ombouwen van de voormalige kelder van het ziekenhuis naar een parkeerkelder voor de toekomstige bewoners neemt steeds meer vorm aan. In een korte animatie worden de verschillende stappen uitgelegd.

Bekijk hier het filmpje van de parkeerkelder

 
 
 

Monumenten in ere hersteld
De rijksmonumenten op het terrein zijn in de loop van de tijd vaak uitgebreid en verbouwd. Deze aan- en uitbouwen worden nu grotendeels gesloopt, zodat de oorspronkelijke contouren van de monumenten, zoals bij het Stergebouw, weer in ere worden hersteld. 

Gasthuiskwartier - Werkplaats

Gasthuiskwartier - Fasering

Totdat er een definitieve bestemming voor de gebouwen is, zijn hier momenteel nog ruim honderd tijdelijke ondernemers gevestigd.

 
 
 

Proef de sfeer van het Gasthuiskwartier
Eeuwenlang bezochten Bosschenaren enkel het inwendige van het ziekenhuis: de patiëntenkamers en poliklinieken. Alle buitenruimten – met prachtige rijksmonumenten zoals de Oude apotheek en het Regentenhuis – waren toen niet toegankelijk. Met de realisatie van het Gasthuiskwartier wordt een stuk verborgen binnenstad zichtbaar. Bij de entrees van het gebied, zoals bij de Gasthuispoort aan het einde van de Gasthuisstraat, komen binnenkort informatiezuilen. De monumenten krijgen een informatiepaneel. Loop gerust eens door de Gasthuispoort of langs het Mariapaviljoen en proef de sfeer!

Gasthuiskwartier - Sfeerbeeld

 
 
 

Fijne Feestdagen
In 2016 is er veel gebeurd op het Gasthuiskwartier; de definitieve ontwerpen van de eerste fase zijn afgerond en is er gestart met het bouwen van de parkeerkelder voor de bewoners.

Het nieuwe jaar zal vooral in het teken staan van de verkoop van de eerste fase met 43 woningen/appartementen en de verdere ontwikkeling van de vervolgfasen. Daarnaast start Domus Magnus met de herbestemming van de voormalige polikliniek tot luxe woonzorgappartementen en ook voor de andere monumenten spelen interessante ontwikkelingen.

Kortom: het wordt een dynamisch jaar waarin veel staat te gebeuren. Wij wensen u fijne feestdagen en een mooi 2017 toe!

Graag beantwoorden we al uw vragen over Gasthuiskwartier

Contactpersonen Gasthuiskwartier

Mireille Liskamp
Verkoopmanager

Mireille Liskamp

Boumij Makelaars BV

Boumij Makelaars BV