Nieuwsbrief april 2017

Geplaatst op 19-04-2017

Vof Gasthuiskwartier, een samenwerkingsverband van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Heijmans, realiseert de transformatie van het GZG-terrein naar het Gasthuiskwartier. Het voormalige ziekenhuisterrein wordt omgevormd tot een levendig woon-, winkel-, werk- en verblijfsgebied, dat integraal onderdeel wordt van de Bossche binnenstad. De (rijks-)monumentale gebouwen in het Gasthuiskwartier blijven behouden en vormen nu een creatieve broedplaats voor ondernemers. Met deze nieuwsbrief informeren we u over de ontwikkelingen op en rondom het Gasthuiskwartier. Alle eerdere nieuwsbrieven zijn terug te lezen op www.gasthuiskwartier.nl/tijdlijn.

Nieuwsbrief, april 2017
• Preview 1e fase
• De straat als podium
• Doorkijk naar de volgende fasen
• Voortgang van de parkeerkelder en webcam
• Aandacht voor details

Preview 1e fase
Het digitale magazine voor de preview van de eerste fase is bijna klaar. Door de grote verscheidenheid aan typologieën, alle details en verbijzonderingen verwachten we nog een paar weken nodig te hebben om het magazine af te ronden. U krijgt dan de primeur met nieuw beeldmateriaal en de plattegronden van een aantal woningen en appartementen inclusief een prijsindicatie. De prognose van de start verkoop van deze 20 woningen en 23 appartementen blijft vooralsnog het 2e kwartaal van dit jaar.

Gasthuiskwartier - Preview 1e fase

De straat als podium
Kings of Colors heeft onlangs de bouwschutting van maar liefst 900 m2 onder handen genomen. Eerst werd de ondergrond zwart gemaakt en daarna hebben ruim 30 graffiti-artiesten de schutting opnieuw voorzien van ware kunstwerken. Onderstaand een impressie.

Gasthuiskwartier - De straat als podium

Kings of Colors uit ‘s-Hertogenbosch biedt een platform aan een niche binnen de hedendaagse kunst: graffiti en streetart, met als motto ‘de straat als podium’. Door middel van kunstzinnige muurschilderingen worden lelijke bekladdingen voorkomen en verrast deze kunstvorm bewoners en voorbijgangers.

Doorkijk naar volgende fasen
Hoewel de eerste fase nog in verkoop moet gaan willen we u ook informeren over de volgende fasen.

1e fase(A+B)
20 koopwoningen en 23 koopappartementen
Prognose start verkoop 2e kwartaal 2017

2e fase(C+D)
ca 42 koopwoningen
Prognose start verkoop 2e kwartaal 2017

3e fase(E+F)
ca 15 woningen, ca 85-90 koop appartementen
Eind 2018 begin 2019

Voortgang bouw van de parkeerkelder
De werkzaamheden aan de parkeergarage zijn in volle gang en verlopen volgens planning. De ondergrondse parkeergarage is einde dit jaar zover gereed dat de realisatie van de bovenliggende woningen op het parkeerdek gestart kan worden.

Wist u trouwens dat u ook de bouw met een livestream kunt volgen? Een link naar de webcam geeft 24 uur per dag een beeld van het bouwterrein.

Gasthuiskwartier - webcam-beeld

Aandacht voor details
Onlangs werden de resultaten van een internationaal onderzoek bekend die de impact van buitenverlichting aantoont op de aantrekkelijkheid van een woning. Daaruit blijkt dat buitenverlichting voor bijna de helft (45%) van de Europeanen belangrijk is in de overweging bij het kopen van een woning. In Nederland deden 1000 personen mee aan het onderzoek.

Buitenverlichting aan de gevel van de woning en in de tuin schept niet alleen een veiligheidsgevoel, maar draagt ook bij aan de juiste sfeer van de woning. In het Gasthuiskwartier wordt bij de woningen en appartementen daarom standaard al een bijpassend armatuur geplaatst. Een mooi voorbeeld van kwaliteit en aandacht in het Gasthuiskwartier.

Gasthuiskwartier - deur

Met vriendelijke groet,

Projectteam Gasthuiskwartier

Graag beantwoorden we al uw vragen over Gasthuiskwartier

Contactpersonen Gasthuiskwartier

Mireille Liskamp
Verkoopmanager

Mireille Liskamp

Boumij Makelaars BV

Boumij Makelaars BV