Nieuwsbrief januari 2018

Geplaatst op 11-01-2018

Wij wensen u namens het hele team Gasthuiskwartier een prachtig en gezond 2018 toe!

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd in het Gasthuiskwartier. De belangstelling voor de verkoop van de eerste fase (A en B) was overweldigend. De komende weken zullen de laatste handtekeningen hiervoor worden gezet. Daarnaast zijn een aantal (rijks)monumenten overgedragen aan nieuwe eigenaren en worden deze momenteel verbouwd. Ook krijgt de ondergrondse parkeerkelder al ver vorm.

 

Kapel van het Zusterhuis
Totdat er een andere bestemming of eigenaar is voor de monumenten, zijn er tijdelijke gebruikers. Zo was de Kapel van het Zusterhuis in gebruik bij RUW! van de Bibliotheek. Bij de verkoop-inloopavonden in september en op de open monumentendag was de gedaantewisseling van de kapel al te bewonderen.
De komende weken worden de werkzaamheden afgerond; klaar voor een bijzondere invulling in het nieuwe jaar. We houden u op de hoogte!

 

Archeologische vondst
Archeologen van afdeling Erfgoed 's-Hertogenbosch zijn bij de bouwrijp werkzaamheden aanwezig om eventuele waardevolle resten vast te leggen. Er is een aftakking van de Binnendieze tevoorschijn gekomen. Van deze aftakking zijn de bakstenen kademuren en een aanzet van een toog bewaard gebleven. De Binnendieze vormde op deze plek de noordelijke grens van het middeleeuwse gasthuis. Dit complex werd rond 1485 gebouwd voor de verzorging van de armere bevolking van 's-Hertogenbosch. De gevonden kademuren van de Binnendieze dateren nog uit deze periode. Net naast het onderzochte gebied stond het 'pesthuis' dat ook rond 1485 aan de Binnendieze is gebouwd. Het pesthuis was onderdeel van het gasthuis en werd uiteindelijk gesloopt in 1908.

 

2018
De ontwikkeling van het Gasthuiskwartier krijgt medio 2018 verder vorm. De 23 appartementen en 20 woningen van de eerste fase, gaan dan in aanbouw. Medio 2018 wordt meer bekend over de start van de verkoop van de tweede fase (C en D); vooralsnog zijn dit 42 woningen. Dezelfde vier architectenbureaus als in de eerste fase staan ook hier weer garant voor een mooie diversiteit van panden met uiteenlopende hoogtes, vormen en kleuren.

Met vriendelijke groet,
Projectteam Gasthuiskwartier

 

Graag beantwoorden we al uw vragen over Gasthuiskwartier

Contactpersonen Gasthuiskwartier

Mireille Liskamp
Verkoopmanager

Mireille Liskamp

Boumij Makelaars BV

Boumij Makelaars BV