Nieuwsbrief april 2018

Geplaatst op 29-05-2018

Eerste fase | stand van zaken 
In de eerste fase zijn alle woningen verkocht. Bij de appartementen zijn alleen nog enkele mogelijkheden voor een penthouse of exclusief appartement in The Fifth. De bouw is inmiddels gestart. Verwacht wordt dat de eerste sleutels aan toekomstige bewoners eind 2019 kunnen worden overgedragen.

Doorkijk naar volgende fasen
Momenteel wordt nog druk getekend aan de ontwerpen van de volgende deelplannen. Blok C en D bestaan vooralsnog uit 42 woningen met een tuin. Gezien de enorme belangstelling voor appartementen bekijken we nog of er in plaats van enkele woningen een aantal ruime koopappartementen aangeboden kunnen worden. De plannen dienen hierop aangepast te worden. De komende maanden zullen we gebruiken om het plan verder uit te werken. Tevens wordt er gestreefd naar naar gasloze woningen in de binnenstad.

I Blok A en B 20 koopwoningen en 23 koopappartementen - In aanbouw
I Blok C en D gefaseerd; ca 42 koopwoningen; mogelijk ook appartementen - Verkoop 2019
II Oud-Zuid twee kleinschalige woningensemles - Verkoop eind 2018
I E en F ca 15 woningen en ca 85-90 koopappartementen - Verkoop 2019


plattegrond

 

Op de bouwplaats
bouwplaats

Eerst werd er vooral onder de grond gewerkt aan de parkeerkelder. Inmiddels zijn ook de contouren van de eerste fase (Blok A en B) goed zichtbaar. U kunt de bouw nog steeds volgen via de livestream

GAST. in de kapel
De oude Kapel van het Zusterhuis is omgetoverd tot een uniek en sfeervol pop-up restaurant: GAST. Op deze bijzondere plek gaan 28 chefs die zijn aangesloten bij Noord-Brabant Culinair, zorgen voor bijzondere lunch- en dinerervaringen. Vanaf het voormalige altaar bereiden de chefs hun gerechten en vertellen ze verhalen over ons eten.

pop-up restaurant: GAST

pop-up restaurant: GAST

pop-up restaurant: GAST

Na de opening door **sterrenchef Soenil Bahadoer in maart, ging afgelopen weekend  sterrenchef Dennis Middeldorp (Sense ’s-Hertogenbosch) op culinair avontuur in ‘De tuin der lusten’; een  speciaal menu als eerbetoon aan Jheronimus Bosch.

En op 28 en 29 april gaat het team van restaurant Lenartz uit Oisterwijk voor goud in de kapel! Het witte goud wel te verstaan. Een 3 gangen asperge-menu, inclusief aperitief, wijn arrangement en tafelwater is € 50 . Een volledige 5 gangen asperge-experience is € 99 all-in.

Voor reserveren of meer informatie: www.genietenbijgast.nl en op facebook: https://www.facebook.com/GenietenBijGast/.

GAST is een initiatief in het kader van Noord-Brabant als Europese regio van de gastronomie 2018.

Toekomst bestaande panden/monumenten
De invulling van de kapel is tijdelijk maar een aantal (rijks)monumenten op het Gasthuiskwartier heeft inmiddels een nieuwe eigenaar gevonden. Zo is de verbouwing van de voormalige polikliniek tot woonzorglocatie De Boschstede van Domus Magnus is in volle gang.Begin juni zullen de eerste bewoners hier hun intrek nemen. Zaterdag 12 mei is er van 11 tot 16 uur nog een open dag en de mogelijkheid sfeer te proeven. Aanmelden kan via de website: www.domusmagnus.com/opendag.

monument


Met vriendelijke groet,
Projectteam Gasthuiskwartier

Graag beantwoorden we al uw vragen over Gasthuiskwartier

Contactpersonen Gasthuiskwartier

Mireille Liskamp
Verkoopmanager

Mireille Liskamp

Boumij Makelaars BV

Boumij Makelaars BV